(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Domácí knedlík
Postup přípravy
Domácí knedlík
1/2kg hrubé mouky, kávová lžíce soli a ¾ prášku do pečiva-promícháme.
Uděláme důlek přidáme 2 menší vajíčka –rozšleháme je v hrnečku vidličkou.
Nakrájíme 1 ½ rohlíku na kostičky, vejce a asi 1 dcl mléka vlijeme do mouky a smícháme
Do polotuha. Přidáme rohlík a vypracujeme 2 knedlíky. Necháme odpočinout cca 1/7 hodiny
Na vále a pak zavařujeme v horké vodě na každé straně 10 minut. Před vytáhnutím zkusíme
Špejlí jestli je knedlík správně uvařen. Po uvaření horký knedlík propícháme špejlí,aby se nesrazil.
1/2kg hrubé mouky, kávová lžíce soli a ¾ prášku do pečiva-promícháme.
Uděláme důlek přidáme 2 menší vajíčka –rozšleháme je v hrnečku vidličkou.
Nakrájíme 1 ½ rohlíku na kostičky, vejce a asi 1 dcl mléka vlijeme do mouky a smícháme
Do polotuha. Přidáme rohlík a vypracujeme 2 knedlíky. Necháme odpočinout cca 1/7 hodiny
Na vále a pak zavařujeme v horké vodě na každé straně 10 minut. Před vytáhnutím zkusíme
Špejlí jestli je knedlík správně uvařen. Po uvaření horký knedlík propícháme špejlí,aby se nesrazil.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé